Tojást, máshogy, és ebédre!

A tojás egy olyan csoda, amivel szinte végtelen számú ételt tudunk készíteni, ami szinte nélkülözhetetlen alapanyaga a süteményeknek, és ami még hasznos, egészséges étel is. Ez pedig azt is jelenti, hogy nem feltétlenül csak reggeli készíthető belőle, hanem akár egy gazdag főétel is, és nem csak tojássaláta köretként. Most egy olyan receptet hoztam, ami természetesen ízlés szerint bátran variálható.

200703-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi tojás
  • 2 db répa
  • 1 db karalábé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek kockázott bacon
  • 4 ek olívaolaj
  • grillfűszer
  • metélőhagyma
  • bazsalikom

Elkészítés:

A répát és karalábét, valamint a fokhagymát megtisztítottam, majd apró darabokra vágtam. Minden zöldséget egy műanyag tálba tettem, megszórtam grillfűszerrel, és meglocsoltam olívaolajjal. Kézzel jól összekevertem őket.

Egy tepsire zsírpapírt tettem, erre rászedtem a fűszeres, olajos zöldségeket és sütőben megsütöttem.

Miután gyönyörűen megpirultak, kivettem őket, és két olajjal kikent pici sütőformába helyeztem át őket. Szórtam rájuk bacont, és apróra vágott metélőhagymát.

Ráütöttem két-két tojást a baconos, zöldséges alapra, majd ismét baconnel szórtam meg a tojásokat. Betettem a két sütőformát a sütőbe sülni.

Miután elkészült, ismét megszórtam metélőhagymával, bazsalikom levelekkel, és paradicsommal tálaltam.

Jó étvágyat!

Készítsünk a tojás mellé egy lenmagos túrós puffancsot is!

- KockacZukor -