A hétvégén a Tisza-tavat bringáztuk körbe. Közel 70 km-t tettünk meg. Én nem vagyok egy rendszeresen bringázó ember, de az utóbbi időben igen sokat pattantam bringanyeregbe. Az első utak rövidek voltak, 30 km körüliek. Ezeket a távokat kicsit növeltük a Balaton partján, ahol már 50 km fölé is merészkedtem. Természetesen a hátsóm sajgott is két-három napon át, amin persze a szilikonos ülés sem segített. Kicsit megijedtem, amikor megtudtam, hogy milyen hosszú is lesz ez a tó-kör, de belevágtam. Ugyan az utolsó kilométerek már nem mentek az átlag 20-25 km/h-s sebességgel, sőt, inkább csak a túlélési ösztön hajtott, de azért büszke voltam magamra, hogy ezt is megcsináltam. Megérdemeltem hát a finom vacsorát. ;-)
Fotó: KockacZukor
- 3 marék Gyermelyi tarhonya
- 2 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só, bors
- 1 csomag natúr fóliában kapható cékla, vagy fél üveg savanyú cékla
- 4 db csirkecomb
- húsfűszer
- fokhagymás fűszervaj
Elkészítés:
A csirkecombot fűszerezzük és előmelegített sütőben egy ideig alufólia alatt, majd nélküle is sütjük, amíg az át nem sül, meg nem pirul. Én szeretek rátenni fokhagymás fűszervajat is.
A tarhonyát kifőzzük, és hagyjuk kihűlni.
A céklát felvágom kockákra, és összekeverem a tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval, borssal. Eredetileg ezt a salátát natúr céklával készítik, és nem ecetessel. Én viszont – a családdal együtt – szeretem a savanyú ízeket. Ha a salátakeverék elkészült, hozzáadjuk a tarhonyát is.
Jó étvágyat az ebédhez! :-)
Fotó: KockacZukor
- KockacZukor -