Tegnap este, munka után felpattantam a cangára, és eltekertem pár utcával távolabb. Gerinc jógára igyekeztem. Nagyon örültem, amikor végre rátaláltam erre a teremre és oktatóra (http://jogazz.hu/), mert már nagyon szükségem volt a nyújtásra, lazításra vagy éppen erősítésre. Másfél órán át végeztük a gyakorlatokat, de nekem úgy tűnt, mintha egy pillanat lett volna. Annyira ellazított, hogy hazafele úgy érzetem magam a bicajon, mintha az magát hajtaná, és én csak élveztem a meleg indiánnyár finom esti levegőjét. Otthon aztán lazán belibbentem a konyhába, és összerittyentettem egy csodás levest. :)
Fotó: KockacZukor
- 2 marék Gyermelyi kiskagyló
- 2 doboz lencse (ha nem konzerves, azt pár órára áztasd be főzés előtt)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db erőleves kocka
- chili ízlés szerint
- 2 ek Ajoli fokhagymakrém vagy 4-5 gerezd fokhagyma pépesen
- 1 ek chilis piros pesto
- 1 ek natúr vegeta
- só
- citrom ízlés szerint
- 2 ek liszt
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Egy liter vizet forralunk, és beletesszük a lencsét. Ahogy elkezd lassan forrni a lencsével együtt is, hozzáadjuk a leveskockát, a fokhagymakrémet, a chilis piros pestot, vegetát, sózzuk, majd rövid forralás után a tejszínt is hozzáadjuk. Amikor már puha a lencse, a lisztet is belekeverjük, majd egy turmixgéppel pépesítjük a leves tartalmát. Chilit teszünk még hozzá, és ha szükséges, sózzuk.
Tálaláskor tésztát merünk hozzá, és citromot facsarunk rá.
Egyszerűen isteni! Issteenii! :-)
Fotó: KockacZukor
Kalóriatartalom:
- 100 g lencse – 110 kcal
- 100 ml főző tejszín 10 %-os – 120 kcal
- 1 gerezd fokhagyma – 4 kcal
- 100 g kiskagyló tészta – 360 kcal
- 1 ek fehérliszt – 111 kcal
- KockacZukor -