Darwin szerint nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra. Mennyire igaz! Elég jól alkalmazkodom, annak ellenére, hogy az évekkel egy-két háklit azért magamra szedtem. Ennek ellenére bevallom, mostanában már aggódom, hogy mi lesz ennek a világ- és ország „helyzetnek” a vége... Na, de nem politizálok, ebben a rovatban ez nem történhet meg! :-) Politikailag korrektebb lenne ugyanis, ha gyorsan ajánlanék valami finom sütit. Így is teszek most... ;-)
Fotó: KockacZukor
- 300 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 500 g alma
- 5 db tojás
- 200 g cukor
- 150 g vaj
- fél citrom leve
- csipet só
- vanília
- fahéj
Elkészítés:
Géppel összekeverjük a tojásokat, a cukrot és a felolvasztott vajat. Hozzáadunk egy csipetnyi sót, a vaníliát, és a fél citrom levét. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a vajas, tojásos masszához, és csomómentesre keverjük az egészet. Az almákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A tésztához keverjük. Egy tortaformát kivajazunk, és az almás masszát beleöntjük. A tetejére fahéjas cukrot szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon, fél-egy órán át sütjük. Tűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
Omlós, puha, finom! Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Egy korábbi édesség: a Csöppségek kedvence.
- KockacZukor -