Bundázott hal mentás zöldborsókrémmel – lépésekben

Mostanában úton-útfélen London "jön velem szembe". Könyvben, újságcikkben, hirdetésen. Londonban élt és élő emberek, a mellettem zajló beszélgetés is Londonról szól, plusz az unokatesóm – aki Londonban él – éppen ma írt. Hívogat a város. :D Legutóbb, amikor kint voltam, és egy napra leruccantunk a tengerpartra, természetesen nem maradhatott ki a „fish and chips”, amiből nekem pont elég a hal és zöldborsópüré, a krumplit már nem tudom általában megenni. Úgy gondoltam, most elkészítem itthon is.

bundazott_hal_mentas_cukorborsopurevel_kesz-600.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 130 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 600 g tengeri halfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • 6 g sütőpor
  • 2 csipet só
  • 1 ek 10%-os ecet
  • 2-3 dl hideg víz
  • 400 g cukorborsó
  • 3-4 db mentalevél

Elkészítés:

A tengeri halat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, csíkokra vágjuk, majd megsózzuk, és az összetört fokhagymával megszórjuk.

4-600_5.jpg

5-600_5.jpg

A fokhagymás halat állni hagyjuk, amíg elkészítjük a bundáját.

6-600_3.jpg

Összekeverünk 100 g lisztet, 6 g sütőport, egy csipet sót, 1 ek ecetet, 2-3 dl hideg vizet. Csomómentesre keverjük. Az olajat egy edényben felmelegítjük. A halat lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a bundába, és forró olajban kisütjük.

A cukorborsót egy edényben puhára főzzük, közben hozzáadjuk a mentaleveleket. Sózzuk. Ha a zöldborsó megpuhult, akkor egy botmixerrel pürésítjük.

1-600_6.jpg

2-600_4.jpg

3-600_5.jpg

Aki a tipikus angol fish and chips hangulatra vágysz, süss ki még pár szem krumplit az ebédhez.

Jó étvágyat!

bundazott_hal_mentas_cukorborsopurevel_kesz-600.jpg

Nem csak nyáron ízletes ez a cukkinis, sonkás, tejszínes tészta! Készítsd el te is, imádni fogod!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása