A tagliatelle az egyik legalapvetőbb és legfinomabb olasz tojásos tészta – frissen és szárazon egyaránt. A hagyományos tagliatelle nyolc tojásból készül, és már-már sütemény. Magyarul fészektésztának hívják, és amennyire én tudom, az egész világon egyedül a Gyermelyi gyárt belőle cakkos szélűt. Mr. Vombergnek erre is vannak tippjei.
Hozzávalók: 4 főre
40 dkg fészek tészta,
10 dkg tejszínes krémsajt,
10 dkg kékpenészes sajt,
10 dkg reszelt Pannónia sajt,
0,5 dl olaj,
1 cs gorombára vágott petrezselyem,
15 dkg vegyes gomba,
15 dkg parajlevél,
2 szál zöldhagyma,
10 dkg pritamin paprika,
só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió,
tálaláshoz parmezán sajt
Megtisztítjuk megmossuk a zöldségeket, a gombát szeleteljük a paprikát vékony csíkokra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk a gombát, majd rátesszük a gorombára vágott hagymát, paprikákat és megfonnyasztjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval, és rátesszük a parajleveleket. Összeforgatjuk. Öntünk rá 2 dl vizet, a tészta főzőlevéből, és rátesszük a krémsajtot, a reszelt sajtot és a kis darabokra tördelt kékpenészes sajtot. Megszórjuk a petrezselyemmel, és öntünk rá 1 dl tejet is. Kíméletesen összeforraljuk. Amikor összeforrt összeforgatjuk a roppanósra főtt leszűrt, de nem lemosott tésztával és tálaljuk. Tetejére reszelt parmezánt teszünk.