Tésztasaláták tavaszra

Ha végre tényleg jön a jó idő, és nem fenyegetnek újabb és újabb hidegfrontokkal és hóeséssel az időjósok, akkor tavasztól, és persze nyáron elérkezik a piknikek és grillezések időszaka, amikor az egyik jó kis köret lehetőség a tésztasaláta.

cím_5.jpg

Ezeket általában könnyű elkészíteni, és ha jó sok zöldséget teszünk bele, fűszerekkel, magokkal, olívabogyóval kicsit megbolondítjuk, nagyon ízletesek is lesznek. Ha pedig egy kis maradék hideg húst vagy halat is teszünk bele, már önálló fogásként is megáll egy meleg napon.

Nézzünk néhány ötletet! Először általában meg kell főzni a tésztát, vigyázzunk, itt se főzzük túl, utána hűtsük le, például hideg vízzel, aztán jól csepegtessük le, tegyük egy nagy tálba és keverjük bele a hozzávalókat.

Egy caprese jellegű saláta: a tésztát öntsük le pesto és balzsamecet keverékével, majd tegyünk bele sok friss bazsalikomlevelet, paradicsomot, elfelezett mozarella golyókat és ízesítsük sóval, borssal. Tegyünk hozzá még egy kis pestót, és jól keverjük össze. (Lásd a nyitóképen)

Egy másik lehetőség, hogy a megfőtt tésztához hozzáadunk bébispenótot, almát, pirított mandulaforgácsot, újhagymát és márványsajtot, összetörve. Egy edényben összekeverünk olívaolajat és borecetet, ezt ráöntjük a tésztára, sózzuk, borsozzuk.

1_3.jpg

Mediterrán csirkés tésztasaláta: a tésztához keverjük hozzá a feldarabolt sült csirkét, aztán halmozzunk még bele koktélparadicsomot, szeletelve uborkát, paprikát, lilahagymát, aprítsuk fel a friss bazsalikom leveleket, tépegessük meg a petrezselymet, olívabogyót és pirított fenyőmagot.

Az öntethez pedig egy lezárható befőttesüvegben keverjünk össze borecetet, extra szűz olívaolajat, és préselt fokhagymát, jól rázzuk össze, majd ízesítsük borssal. Mindezt pedig öntsük a salátára.

2_3.jpg

süti beállítások módosítása