Zöldborsós tészta

Korábban sosem hallottam a zöldborsópörköltről, meg egyáltalán arról, hogy a zöldborsó ilyen módon is elkészíthető. Férjem családjában azonban nagy hagyománya van ennek az ételnek, és nagy családi kedvenc. Mivel a gyerekek is nagyon szeretik, itthon is gyakran készül.

cím_7.jpg

Alapvetően nokedlivel készült, de egyre többször csináljuk tésztával is, és így is nagy sikert arat. Ráadásul nagyon egyszerű, gyors és finom ennivaló. Legutóbb is készítettem egy jó adagot, körülbelül 60-70 dkg borsóból, és estére már semmi nem maradt belőle.

A zöldborsót ugyanúgy kell elkészíteni, mintha húsból főznénk a pörköltet, így aki vegetáriánus, annak sem kell lemondani a pörkölt szaftjának ízéről.

1_4.jpg

Szóval vörös- majd fokhagymát meg kell fonnyasztani olajon, aztán megszórni pirospaprikával, majd egy kis vízzel felöntve beletenni a borsót, ha átkevergettük, utána tehetünk rá még vizet, úgy hogy elfedje.

Sózzuk, borsozzuk, én szoktam bele tenni egy kis zöldfűszert is. Majd amikor megfőtt a levét behabarom tejföllel és liszttel.

Eközben elkészül a tészta is, ajánlatos olyan fajtát választani, aminek elég nagy a felülete, és csavart, így a szaft annál jobban meg tud rajta tapadni. Ha a „pörkölt" kellően besűrűsödött, és a tészta elkészült, máris házasíthatjuk a kettőt, és a végeredmény nagyon finom lesz!

2_5.jpg

süti beállítások módosítása