Így ettünk mi – Wasabi

Házhoz rendelni mindig trükkös dolog, hiszen szinte lehetetlen kihívás elé állítja az éttermeket az, hogy az étel elkészülte után sok-sok perccel kerül asztalra. Így kellene friss gasztronómiai élményt produkálni. Nézzük, a Wasabinak sikerült-e!

cím_11.jpg

A házhoz rendelés legalább annyira rizikós, mint kényelmes dolog, hiszen egyfelől az étel készen érkezik, másfelől viszont ritka az, amikor a minőség nem szenved kárt a szállítás (és főleg az elkészítés és az asztalra kerülés között eltelt idő) során.

A házhozszállításról a legtöbb embernek persze egyből a pizza ugrik be, ami nem is csoda, hiszen világszerte évente egymilliárd darabot rendelnek így, ami egészen elképesztő adat.

Nem akarunk most és itt belemenni a pizzásdoboz fejlődéstörténetébe (holott felettébb érdekes téma, úgyhogy az igen közeli jövőben tervezünk foglalkozni vele), úgyhogy csak annyit érdekességképp, hogy az első vékony kartondobozok az ötvenes években jelentek meg, elsősorban azért, mert nagyon jól lehetett őket szállítani és a hőt is elég jól tárolták.

Ami különösen érdekes, hogy a pizzásdoboz a hatvanas évek óta gyakorlatilag változatlan, ami figyelembe véve az azóta lezajlott technológiai fejlődést, nem akármi.

Dicséretes választék

Mi azonban nem pizzát, hanem tésztát rendeltünk és jó szokásunkhoz híven nem is egy erre specializálódott étteremből, hanem a főként a távol-keleti konyhájáról híres Wasabiból. Amiért mégis felhoztuk a pizzásdobozt, az az, hogy kíváncsiak voltunk, a Wasabinál miként sikerült megoldani a tészták esetében az étel frissen tartását és egyáltalán: milyen tészta készül náluk?

Kezdjük a választékkal, ami dicséretes. (Nagyon zárójelben: néha már az az érzésünk, hogy kicsit túl nagy is, és mintha egyre jobban sodródna az étterem az európai ízlés felé, aminek nem örülünk.)

Csak a tésztákat figyelembe véve: kilencféle tésztaalap áll rendelkezésünkre, köztük olyanok, mint a kókuszos pirított rizstészta vörös curryvel, a pirított mézes chilis rizstészta zöldségekkel, hogy az ázsiai pesztóval készült pirított tésztáról már ne is beszéljünk. Egyszóval mindenki kiválaszthatja a leginkább ízlésének valót, ami csillagos ötöst érdemel.

A feltétek még ennél is többféle (egészen pontosan 11) változatban rendelhetők, lehet tofus, csirkés, sertés- vagy marhahúsos, tintahalas, rákos vagy éppen kacsamelles – nem is soroljuk tovább, aki itt nem talál magának megfelelőt, az meg is érdemli.

A választékkal tehát nincs gond, a nagy kérdés most már csak az, hogy a nem is olyan kis összegért mi kerül az asztalunkra.

Wasabis dobozzal.jpg

Házhozszállítás, várakozási idő

A házhozszállítás csak Budapest egyes kerületeiben díjtalan, aminek már csak azért sem örülünk, mert mi pont nem a főváros „egyes kerületében" lakunk, azaz 500 forintot kell fizetnünk, aminek ilyen árak mellett nem örülünk.

Ami a várakozással töltött időt illeti, azt nehéz lenne rövidnek nevezni, ritkaságszámba megy, ha egy órán belül megérkezik az étel (a hivatalos verzió a 60-80 perc), azaz nem árt előre tervezni, mert ha akkor rendelünk, amikor már éhesek vagyunk, akkor ez az egy óra elég lassan telik.

Mi egy hétköznap rendeltünk és a rákos feltét mellett tettük le a voksot, kétfajta tésztát, egy mogyorós és egy zöldséges pirítottat kérve.

A tészta a gyermekkorunkban az amerikai filmekben irigykedve bámult dobozban (vagy legalábbis valami nagyon hasonlóban) érkezett, ami meglepően jól teljesített, és kifejezetten frissen tartotta az ételt.

Kicsit puha tészta

Egyik tésztáról sem sajnálták sem a mogyorót, zöldséget, és ami még örömtelibb, a feltétként rendelt rákot sem, a tapasztalat tehát kifejezetten pozitív.

Ami már kevésbé tetszett, hogy a tészta a mi ízlésünknek kicsit túl volt főzve, vagy az is lehet, hogy a lezárt dobozban a gőztől még tovább puhult. Bármelyik változat is igaz, erre érdemes lenne a jövőben figyelni, mert ez levont az élvezeti értékből.

Ami így sem alacsony persze, kifejezetten ízletes, finom tésztával lepett meg minket a Wasabi. Az árak az átlagnál magasabbak, hiszen mindkét tészta 1930 forintba kerül, ami persze a rák miatt akár még indokolt is lehetne. Az alaptészta 1440 forintos ára ehhez mérten még erősebbnek számít.

tészta 1.jpg

Végítélet: 2 csillag

Őszintén szólva kicsit tipródtunk a csillagok számát tekintve, végül azért lett 2 csillag (a 3 helyett), mert a tészta kicsit puha volt, a házhozszállítás pedig túl sokáig húzódik, és ilyen árak mellett ez a két tényező lerontotta az összképet.

Ennek ellenére a Wasabi tésztafronton is megbízható étteremnek számít (a többi ételről most direkt nem szólunk), azaz akinek nem okoz gondot az átlagosnál kicsit magasabb ár, annak nyugodt szívvel ajánljuk.

(Értékelésünk spártaian egyszerű, nem dobálózunk tucatnyi csillaggal, megelégszünk hárommal, mert egyszerűek vagyunk, mint egy igazán jó tészta.
Csillag nélkül: Ha fizetnek se!
1 csillag: elmegy, sok szódával
2 csillag: megfelelő
3 csillag: frenetikus)

süti beállítások módosítása