Elmentem a város másik végébe piacozni készpénz nélkül. Tipikus én. Nagy lelkesen elindulok, de az jó párszor nem jut eszembe, hogy ne csak a kártyámon legyen pénz. A vöröshagyma kifizetése közben jöttem rá a problémára, és morogva léptem ki a piaci forgatagból, végiggondolva gyorsan, hogy mi van a hűtőmben, és mit tudok még az aprómból vásárolni. Tészta, tejszín - amivel már főztem lazacot is: http://masteszta.blog.hu/2014/06/14/lazac_a_tesztaban - és szezámmag, olívaolaj, tojás volt otthon, így már csak fűszernövényeket, citromot és sajtot kellett vennem.
Kis pénzből is nagyszerű ételt varázsoltam, készítsd el Te is!
Fotó: KockacZukor
Hozzávalók:
- 50 dkg Gyermelyi Vita Pasta spagetti
- 2 dl tejszín
- 15 dkg tejföl
- 3 tojás sárgája
- 2 marék szezámmag
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek citromlé
- parmezán
- bazsalikom
- petrezselyem
- natúr vegeta
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az apróra kockázott vöröshagymát megdinszteljük. Felöntjük tejszínnel, és belekeverjük a tejfölt is. Hozzáadjuk ízlés szerinti mennyiségben a felaprított bazsalikomot és petrezselymet. A krémes masszához hozzáadjuk három tojás sárgáját, egy kevés citromlevet, a lereszelt parmezánt, vegetát, majd sózzuk, borsozzuk, és kevergetve rottyantunk egyet-kettőt rajta.
A krémhez keverjük a tésztát.
A szezámmagot egy másik serpenyőben megpirítjuk, majd a tejszínes tésztát gazdagon megszórjuk vele.
Fotó: KockacZukor
Jó étvágyat! ;)
- KockacZukor -