Hagymás kagylótészta

Mostanában elkezdtem komolyan érdeklődni a vega és vegán ételek és életmód iránt. Annyira beleástam magam a témába, hogy a kérdések száma inkább nőtt, de semmiképpen nem csökkent bennem. :-) A húsból már most sem eszem túl sokat. Tegnap egy négy fogásos vegán vacsorán vettem részt, és csak ámultam, mert nem tudtam, hogy ezeket az ételeket el lehet készíteni ilyen ízletesen és felejthetetlenül is.

Természetesen a héten készítettem húsmentes tésztát én is, különleges, ízletes lett.

hagymás kagylótészta 1 kész 700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  •          300 g Gyermelyi óriáskagyló tészta
  •          120 g ecetes gyöngyhagyma
  •          2 ek olívaolaj
  •          1 cukkíni
  •          1 ek méz
  •          150 ml tyúkhúsleves
  •          1,5 dl tejszín
  •          200 g tört mogyoró
  •          pár levél bazsalikom

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

Egy serpenyőben kezdjük el pirítani a gyöngyhagymát. Adjuk hozzá az apróra szeletelt fokhagymákat, majd a vékony szeletekre vágott cukkínit. Adjuk a forró zöldségekhez a mézet, és karamellizáljuk azokat. Öntsük hozzá a tyúkhúslevest, és hagyjuk főni 2-3 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt, és azzal is rottyantsunk rajta egyet.

A tálalás során töltsük meg a kagylókat a tejszínes zöldséggel, szórjunk rá tört mogyorót, és díszítsük bazsalikom levéllel.

Jó étvágyat hozzá!

hagymás kagylótészta 2 kész 700.jpgFotó: KockacZukor

 

Mikor ettél legutóbb levest? Ha kívánod, akkor nézd meg ezt a répaleves receptet is:

http://masteszta.blog.hu/2014/05/14/sultsargarepa_kremleves_rizsszem_tesztaval

 

 

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása