Garnélarák (http://masteszta.blog.hu/2014/05/10/garnelarakos_pestos_masni) vagy koktélrák. Mi legyen az ebédben? A koktélrákra esett a választásom. Mivel ezek a rákok picurik, ezért úgy döntöttem, cukorborsó is kerül majd az ételbe, amit enyhén csípősen fogok elkészíteni. Nagyon sokáig nem ettem meg azt az ételt, ami csípős volt. Aztán egyszer kifogtam egy olyan mexikói vacsorát, ahol az ízek sokaságában a csípősségét találtam a legizgalmasabbnak. Azóta a chili minden héten találkozik az edényeimmel. :-)
Fotó: KockacZukor
Hozzávalók:
- 250 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti
- 1 csokor újhagyma
- 3 ek szezámolaj
- 3 tojás
- 250 g koktélrák
- 200 g cukorborsó
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek édes-savanyú chiliszósz
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A szezámolajon megpirítjuk a karikákra aprított hagymát, majd ráöntjük a zöldborsót. Ezután a garnélarákot is. Megpirítjuk a keveréket. Hozzáadjuk a chilit. Fűszerezzük a szójaszósszal és édes-savanyú chili szósszal. Adjuk hozzá a tésztát, és azzal is főzzük, pirítsuk a keveréket. Üssük rá a tojásokat, és kevergetve süssük össze a koktélrákos, borsós tésztával.
Jó étvágyat hozzá!
Fotó: KockacZukor
- KockacZukor -