Amikor Németországban jártam a Húgomnál, ő hagymalevest készített az egyik nap ebédre. Annyira gyorsan kész lett, és olyan jól esett vajas pirítóssal, hogy ezután én is egyre gyakrabban főztem ilyen levest. A következő receptben a hagymát összemixelem, és petrezselyemmel, tárkonnyal ízesítem. Selymes, illatos, különlegesen finom lett. Készítsd el Te is! :-)
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi 4 tojásos rövidmetélt
- 2 l húsleves
- 6 fej közepes vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
- petrezselyem
- tárkony
- só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, és felöntjük a húslevessel. Amikor a hagyma megpuhult, összemixeljük. Rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejszínt. A fűszerekkel ízesítjük.
Hozzáadjuk a rövidmetéltet, és addig főzzük a levest, amíg a tészta megpuhul.
Téli leves receptet itt is találsz:
http://masteszta.blog.hu/2014/10/04/krumplis_kremleves_csipet_tesztaval
- KockacZukor -