Pár napot kint töltöttünk a Fekete-erdőben, annak is a legtetején, a napsütéses havas hegyekben. Az a tiszta levegő jót tett a szellemnek, a léleknek, és nem utolsó sorban az arcbőrnek és fizikumnak. Mire hazaértünk újra Magyarországra, a nap itthon is kisütött, és tavasz illata lett a levegőnek. Persze a téli kabátokat még nem tehetjük el, de ez a kikelet-érzet boldoggá tett, és sóvárgóvá... Mindennél jobban várom a felmelegedést és napsütést. A konyhában is tavasz-váró hangulatba kerültem, így a salátát tojással, retekkel, petrezselyemmel készítettem el.
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi 8 tojásos szarvacska
- 4 ek joghurt/ görög joghurt
- 3 db tojás
- 1 nagy fejű fehér retek
- 120 g sajt
- 2 ek majonéz
- 1 csokor petrezselyem
- kapor ízlés szerint
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A tojást megfőzzük, felkarikázzuk, a retket megmossuk és szintén felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A petrezselymet és kaprot is felaprítjuk.
A joghurtba keverjük a majonézt, és mindent, amit előzőleg felaprítottunk. Hozzákeverjük a tésztát, és fűszerezzük.
Hűtőbe tesszük rövid időre, majd tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal.
Jó étvágyat! :-)
Kalóriatartalom:
- 100 g Gyermelyi szarvacska – 372 kcal
- 1 ek joghurt – 57 kcal
- 1 db tojás – 76 kcal
- 100 g retek – 16 kcal
- 100 g trappista sajt – 341 kcal
- 1 ek majonéz – 107 kcal
- 100 g petrezselyem – 32 kcal
- 100 g kapor – 63 kcal
Ha szereted a tészta salátákat, egy túrós-kapros saláta receptjét itt olvashatod:
http://masteszta.blog.hu/2014/07/19/turos_kapros_tesztasalata
- KockacZukor -