Személyi edző mellett edzek. Már a szintfelmérő első alkalom után is egy héten át haldokoltam az izomláztól. Minden lépés vágott, tépett, szaggatott. Szerintem az edző egyszerűen el akar tenni láb alól. :) Hiába mondom neki, hogy értse meg, én nem vagyok egy fitness- és súlyemelő bajnok, és hogy a Trx-en a sokadik gyakorlatnál már a saját súlyom is 700 kg-nak tűnik. Neki mindig csak annyi a higgadt válasza: megy az, csak csináljam. Én pedig nyögök és küzdök, és kicsit mindig belehalok, de irtózatosan próbálkozom. Szinte a főzőcskézés is „fáj” egy-egy edzés után. Minden szeletelés, kevergetés kész gyötrelem, mert az összes porcikám sajog. Na jó. Az illatok és ízek azért vigasztalnak. :-)
Fotó: KockacZukor
- 300 g Gyermelyi szarvacska
- 500 g marhahús szeletelve
- 1 cm gyömbérgyökér
- 250 ml szilvalé
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek szójaszósz
- 2 csipet fahéj
- 2 csipet őrölt mustármag
- 1 narancs héja
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki.
A marhahúst vágjuk csíkokra, majd azt is kisebb darabokra. A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le. Olajon pirítsuk meg a húst és a gyömbért. Adjuk hozzá a szójaszószt, majd a szilvalevet. (Étkezési keményítővel sűrűsíthetjük, ha a „keményebb szószt” jobban szeretjük.) Forraljuk össze az ízeket. Fűszerezzük fahéjjal, mustármaggal és a narancs héjával.
Ötlet: Ha szereted a zöldségeket, akkor gombát és zöld vagy piros paprikát, illetve nem csak szilvalevet, de szilvát is apríthatsz a húshoz a szószba.
Jó étvágyat!
Ha szereted, hogy a tészta szószban lubickol, és még máj rajongó is vagy, akkor mindenképpen meg kell nézd ezt a receptet is:
http://masteszta.blog.hu/2014/06/17/kockateszta_csirkemajmartassal
- KockacZukor -