Csak 3 hozzávaló: Nutellás croissant

Nutella. Na, de most komolyan, van olyan élőlény a földön, aki nem szereti?! Rólam köztudott a szeretteim körében, hogy imádom, így biztosan kerül minden névnapi ajándékcsomagba vagy a karácsonyfa alá is egy-két üveggel. És nem, soha nem romlott még rám. :) Pedig alapvetően egészségesen étkezem, és napi rendszerességgel sportolok. Az esetek 90%-ában kerülöm a zsíros és cukros ételeket, csínján fogyasztok szénhidrátot, és alapvetően fehérje és zöldség központú a táplálkozásom.

3-ingredient-nutella-croissants-3.jpg

Na, de azokon a napokon, amikor úgy gondolom, ideje kicsit feltölteni a kiürült szénhidrát raktárakat, hogy a szervezetem dőzsöljön picit, engem pedig elöntsön a kéjes cukor-mámor, előkerül a Nutella, juhuuu! Többnyire nem faxnizom túl a dolgot, hanem előveszek egy kicsi műanyag kanalat, egy jó könyvet vagy ha valami lazábbra vágyom, akkor egy női magazint, és kiülök a kis erkélyemre vagy lehuppanok a kanapéra. Önfeledten kanalazgatok, és közben szinte érzem, ahogy átjár ez a mogyorókrémes boldogság.

3-ingredient-nutella-croissants-10.jpg

A következő három hozzávalós receptet azoknak az egyébként egészségtudatosan étkező társaimnak ajánlom, akik tudják azt is: hogy néha kell egy kis bűnbeesés, amely nemhogy elrontja a diétát vagy a fogyást, hanem okosan időzítve akár fel is turbózhatja azt. Szemtelenül kevés összetevője van tehát: Nutella (és nem, nem a rossz minőségű, olcsóbb kakaós krémek), egy csomag leveles tészta, és egy tojás.

3-ingredient-nutella-croissants-1.jpg

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsibe tegyünk sütőpapírt. A leveles tésztát lisztezett deszkán kicsit nyújtsuk még, majd vágjuk téglalapokra, és azt követően háromszögekre a képen látható szerint. Minden kis háromszögre kerüljön Nutella (ne túl sok, mert bizony huncutul kifolyik sütés közben), aztán tekerjük fel, majd kissé "kiflisítsük" a mogyorókrémes tekervényeket. A kiflikék tetejét aztán kenjük meg a felvert tojással, és süssük 20-25 percig szép piros pozsgásra őket.

Vigyázzunk, mert a Nutella alaposan átforrósodik a sütőben, és bizony sajnos eltart néhány percig, amíg lehűl. Milyen hosszúnak is tűnik az a néhány perc, de ha sikerül kivárni, jöhet a valóságos kéjmámor. :)

3-ingredient-nutella-croissants-4.jpg

3-ingredient-nutella-croissants-8.jpg

3-ingredient-nutella-croissants-2.jpg

Forrás: http://www.gimmesomeoven.com

 

 

süti beállítások módosítása