A répás sajtkrémről az egyetemi éveim jutnak eszembe. Az öt év alatt egy orvostanhallgató lány egyik szobáját béreltem. Néha meglátogatott minket a lány anyukája, és ilyenkor isteni reggeliket ehettünk. Illatozott a pirítós, amire répás, fokhagymás sajtkrémet kentünk. Olyan finom volt ez a krém, hogy még reggeli után is rájártunk a hűtőre, hogy nassolhassunk belőle. Ha a pirítóson működik ez a finom krém, miért ne próbálhatnánk ki tésztával és csirkemellel is? :-) Íme a recept.
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi 4 tojásos rövidcső tészta
- 4 db közepes sárgarépa
- 450 g csirkemell
- 2 tubus krémsajt (én medvehagymás ízesítésűt használtam)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek cukor
- 2 db babérlevél
- 2 tk mustár
- 2 tk liszt
- 1 db húsleveskocka
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A vöröshagymát forró olajon megpároljuk, adunk hozzá cukrot, és azzal együtt karamellizáljuk. A reszelt sárgarépát is hozzáadjuk. Felöntjük kevés vízzel, és hozzáadjuk a babérleveleket. Kis ideig főzzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és a leveskockát. Sózzuk és borsozzuk a csirkét, illetve hozzáadjuk a mustárt is. Ezt követően adjuk hozzá a sajtkrémet. Felöntjük ismét egy kis vízzel, és hagyjuk főni az ételt. Liszttel sűrítjük.
Miután a répás, sajtos, csirkés mártás elkészült, rámerjük a tésztára, és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -