Elkezdtünk fűteni. Bár még csak néha-néha egy kicsit, de azt hiszem, be kell látnom, el kell fogadnom, hogy itt az ősz, az igazi, az esős, a hűvös... amit csak a még hidegebb és egyre hidegebb fog követni. Kinyitottam reggel a ruhásszekrényeket, és elszomorodtam a nyári ruhák láttán. Ráébredtem, hogy az esti program a ruha-csere lesz. Aztán saját vigaszomra, hogy az ősz szépségeit vegyem inkább elő, és ne szomorkodjak az elmúlt nyáron, őszi ízekkel dolgoztam a vacsi elkészítése során.
Fotó: KockacZukor
- 4 marék Gyermelyi tarhonya
- 1 vöröshagyma
- 4 közepes burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szelet füstölt szalonna
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek őrölt paprika
- bors
- só
Elkészítés:
A tarhonyát kifőzzük.
A vöröshagymát és füstölt szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát is. Hozzáöntünk két pohár vizet, és fűszerezzük paprikával, sóval, borssal.
Főzzük a krumplit, amíg a fűszerekkel összeér.
A tarhonyával összekeverjük a szalonnás, hagymás krumplit, és már ehetjük is.
Savanyúval, uborkasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ne feledkezz meg erről a receptről sem:
Marinara szószos, húsgombócos spagetti:
http://masteszta.blog.hu/2014/07/05/marinara_szoszos_husgombocos_spagetti
- KockacZukor -