Egy hosszú hétvégén az Őrségben (http://www.orseginemzetipark.hu/) jártunk. Tavak, falvacskák, haranglábak, lovak, erdő, dimbek-dombok, a fa tüzelésű kályhák illata, az ősz színei; csodálatos volt a környezet. Bár nem csak biciklizést terveztünk, hanem a Kehidakustyáni fürdőt is meglátogatni (http://kehidatermal.hu/), az utóbbi tervünk meghiúsult egy bicajos esés, és horzsolások miatt. De aki sportol, azzal ilyesmi néha megesik. Nagy baj nem történt, mégis összefutott a falu - éppen utcán sétáló - apraja-nagyja. Megindító volt a traktorról leugró bácsi, aki szintén a segítségünkre sietett. Hamar összeszedtük magunkat és ismét nyeregbe pattantunk, folytattuk az utunkat, egészen egy takaros kis csárdáig, ahol egy forró levessel kezdtük az ebédet...
Fotó: KockacZukor
- 2 marék Gyermelyi kiskagyló levestészta
- 1 kicsi sütőtök
- 2 db répa
- 1 db gyökér
- 2 db karfiol
- 1 db közepes burgonya
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db leves kocka
- 1-2 liter víz
- curry
- garam masala
- egyéb ázsiai fűszer keverék
- só
- borecet ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, felvagdossuk, és egy lábas vízben megfőzzük. Főzés közben hozzáadjuk a leveskockát. Miután a zöldségek megpuhultak, az egészet összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a curryt, garam masalát, egyéb ázsiai fűszert és ecetet is. Kóstolgassuk, és ízlés szerint adagoljunk mindent. Én szeretem az erős, ütős ízeket, így semmivel sem spóroltam.
A sütőtököt meghámozzuk, karikákra, majd négyfelé vágjuk, és utoljára ezt tesszük a levesbe főni. Körülbelül 15 perc alatt a sütőtök is átfő. Az ízeket ellenőrizzük, fűszerezzük, ha szükséges, majd tányérba merve, a tésztát hozzáadva tálaljuk.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -