Amikor a karácsonyi ebédekre és vacsorákra készülünk - krémes süteményeket, mézeseket, száraz sütiket, sós ropogósokat sütünk, halat tisztítunk, és húst pácolunk - nemigen van idő arra, hogy az aznapi étel készítésével foglalkozzunk. Azért mégiscsak jó lenne meleg ételt enni karácsony előtt is. A következő recept gyors, egyszerű, mégis ízletes. Biztos, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját. Ezzel karácsony előtt is elégedett lehet a pocakunk.
Fotó: KockacZukor
- 100 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
- fél konzerv csicseriborsó
- fél üveg olajban eltett szárított paradicsom
- 2 ek vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- majoranna
- oregánó
- chili
- só
- tetszőleges reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A paradicsomokat vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk, és hozzáadjuk a paradicsomot, a csicseriborsót, valamint az összenyomott fokhagymát. Fűszerezzük csipetnyi rozmaringgal, kevés majorannával és oregánóval, egy kis chilivel, és sózzuk.
Hozzákeverjük a tésztát, együtt is sütjük őket kevergetve a serpenyőben. Reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
- KockacZukor