Csak 3 hozzávaló: gyógytea a magas gyógyszerárak ellen

Már pedzegetik, hogy idén sem ússzuk meg az influenza járványt. A családban már most is kéthetes forgóban betegek a családtagok, és súlyos ezreket szórunk el a vény nélkül kapható különféle szerekre, amelyek többnyire nekünk nem érnek sokat. Épp ezért újabban egyre inkább kezdek híve lenni a népi praktikáknak, és keresem az egészséges, természetes gyógymódokat. A kurkumával néhány hónapja ismerkedtem meg először; kapszula formájában kezdtem el szedni ízületi panaszokra, és bár nem hittem benne, de esküszöm, bevált!

78211bcc6fe61fd1d86dcdd6aa126307.jpg

A barátnőm pedig a gyömbéres-kurkuma teára esküszik télen, így ismét előkerült a spájzból a sárga fűszernövény, és otthon most mi is ezzel kúráljuk magunkat. Egy három hozzávalós, ünnepi nagy zabálások utáni detoxikáló, megfázásos tünetek enyhítésére kiváló, immunerősítő, antioxidánsokkal teli gyógyteát hoztam tehát mára. Terjesszük el jótékony hatását, és költsünk minél kevesebbet a gyógyszertárban!

Hozzávalók:

  • 3 dl víz
  • 1 teáskanál friss reszelt kurkuma
  • kevés friss gyömbér gyökér szintén reszelve
  • Ízlés szerint méz (opcionális)
  • citromkarikák (opcionális)

Ha felforraltuk a vizet, beletesszük a reszelt kurkumát és gyömbért, majd kb 20 percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és már fogyasztható is, vagy tovább ízesíthető mézzel és citrommal.

Forrás: Pinterest

 

 

süti beállítások módosítása