Ezidáig olyan jó volt az idő ezen a télen, hogy már nem tudtunk a szabadság és pihenés alatt a négy fal között ülni, a szabadba vágytunk. Én jóga órára még mindig biciklivel megyek, de menet közben azért már hideg van, így biciklizés helyett inkább erdőbe mentünk sétálni. A Budaörsi-hegyen a piktortégla üregeket kerestük meg, és be is bújtunk azokba, amik nyitva álltak. Érdekes kis alagutakat fedeztünk fel hárman, zseblámpákkal, a nyolc éves Manónak igazi élmény volt, nagyon élvezte. Fedezzétek fel Ti is a téli erdőt, majd egyetek finom nyúlpörköltet. :-)
Fotó: KockacZukor
- 5-6 marék Gyermelyi tarhonya
- 2 ek kacsazsír
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt köménymag
- 2 db babérlevél
- 700 g nyúlhús
- 4-5 szem koktélparadicsom
- só, bors, víz
Elkészítés:
A tarhonyát forró olajon átkeverjük, kicsit megpirítjuk, felöntjük vízzel és megfőzzük.
Közben a hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk, és zsíron megfonnyasztjuk. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, a köményt, a babérlevelet és amikor már forr a víz, hozzáadjuk a felaprított nyúlhúst. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk megfőni.
A tarhonyára merve tálaljuk a húst és szaftját.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Szerintem ez a sültpaprikás penne recept is ízleni fog. Ha érdekel, kattints ide:
http://masteszta.blog.hu/2014/09/10/sultpaprikas_penne
-KockacZukor-