Itt a tavasz, és bár egyszer-egyszer úgy döntenek az égiek, hogy meglocsolnak egy kiadós vízmennyiséggel, azért most már érezzük a mellkasunk közepén a kikeletet. Ha pedig kirándulás, akkor irány a Rám-szakadék. Egy kellemes körtúrát tehettek két-három óra alatt, aminek során sziklák között mehettek át, vízesések mellett felhúzva magatokat. Izgalmas megmérettetés, ami zárt cipőt, és kényelmesebb szabadidő ruhát igényel. A túra második részében pedig visszaandaloghattok a kiinduló ponthoz. Menet közben ehettek egy kürtőskalácsot, ihattok forralt bort. Igazán élménydús napot szervezhettek itt. Hazaérve pedig jól fog esni a forró leves.
Fotó: KockacZukor
- 3 marék Gyermelyi gyufametélt
- 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek teavaj
- 100 g sárgarépa
- 3 ek cukorborsó
- 300 g zöldbab
- 2 fél csirkemell
- 2 dl zsíros tejszín
- fél citrom leve
- tárkony
- só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd felöntjük vízzel. A csirkemellet kis kockákra vágjuk és a léhez adjuk, hagyjuk főni. A leveshez keverjük a megpucolt és karikákra vágott répát, a cukorborsót és a zöldbabot. Egy rövid forrásidő után a leveshez keverjük a tejszínt, a tárkonyt, a sót és borsot, majd a főzés végén a citromlevet is. Főzzük addig, amíg minden megpuhul és összeérnek az ízek. Mindeközben a levestésztát is kifőzzük.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Próbáld ki a tejfölös káposztalevest is!
- KockacZukor -