Itt a tavasz, lassan a nyár is, és ha jó az idő, legszívesebben folyamatosan tó partján, a természetben lennék. Túrázunk, biciklizünk. Egy régebbi kerékpáromat készülök eladni, mert már nincs rá szükségem, de nem voltam felkészülve a hirdetés iránt érdeklődő „mindenféle” emberek stílusához, így néha megrökönyödöm fél mondatokon is. Pedig ha a cél lebeg a szemünk előtt, és az, hogy a meghirdetett árut eladjuk, akkor bizony muszáj lesz néha nyelni kettőt... már csak az időközben frissen megsült édes lasagne illatától is. :)
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi lasagne tészta
- 250 g túró
- 1 tojás
- 80 g teavaj
- 100 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3-4 dl tej
- 1 db citrom
- 1 üveg őszibarack vagy sárgabarack (befőtt)
- tejszínhab
Elkészítés:
A túrót, a tojást, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és lereszelt héját összekeverjük.
A vaníliás pudingot a tejből, kevés cukorból és pudingporból elkészítjük. Belekeverjük a túrós keveréket.
Egy sütőtálat vagy tepsit vajjal kikenünk, csepegtetünk az aljára tejet vagy vizet, majd rátesszük az első réteg, forró vízben megmártott tésztát. Erre ráöntünk egy kevés tejet, majd rámerünk egy réteg vaníliapudingos, túrós krémet, valamint ráteszünk egy réteg barackot, majd jöhet a következő réteg tészta. Addig rétegezünk, amíg tele nem lesz a tepsink.
Előmelegített sütőben szépen lassan, közel egy órán át sütjük.
Tejszínhabbal díszítjük a tálalásnál.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -