Vége a nyárnak. Ismét jön az ősz, majd a hidegek. De még egy darabig talán élvezhetjük a napsütést. Ennek a hiányától alakulnak ki leginkább elvonási tüneteim, egészen addig, amíg meglátom a hűvösebb évszakok szépségeit is. Olyan gyorsan eltelt ismét a nyár, a pihenés, a szabadság, szívesen tekerném most a filmet a következőig. Persze a pokrócos, forró teás, meleg leveses időszak is hozhat csodákat, talán inkább elengedem, ami menni akar, és nyitok a kopogtatónak...
Fotó: KockacZukor
- 2 marék Gyermelyi tarhonya
- 500 g csirkezúza
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 db répa
- 150 g savanyú káposzta
- 2 dl tejföl
- fél citrom leve
- 2 db közepes krumpli
- 1 karalábé
- 1 db tyúkhúsleveskocka
- 2-3 babérlevél
- só
- bors
Elkészítés:
A tarhonyát elkészítjük.
Közben a hagymát és a fokhagymát dinszteljük meg a zsiradékon. Adjuk hozzá a megtisztított zúzát. Öntsük fel vízzel, és tegyük hozzá főni a két krumplit. Ha a krumplik megfőttek, azokat szedjük ki a levesből, és nyomjuk össze, majd így keverjük bele a levesbe. Ez fogja sűríteni a levest. Ha a zúza már megfőtt, adjuk a leveshez a savanyú káposztát, azt követően a karikákra, illetve kockára vágott répát és karalábét. Tegyük a levesbe a babérleveleket. Hagyjuk főni a levest, puhulni a zöldségeket. Tejföllel és tarhonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -