Mi úgy nőttünk fel, hogy a vasárnapi ebéd húslevese csibeaprólékkal volt tele. Szeretjük a májat, a nyakat, a zúzát, de a férfiak a csirke futkosóját (lábát) és szárnyát is kimerték a tányérjukra. Gyerekkorunkban nem kérdeztük, mi is az a disznósajt, mi imádtuk. Sőt. Vidéken én ezt tartottam természetesnek, és csak fiatal felnőttként szembesültem azzal, hogy van, aki nem eszi meg ezeket. Pedig milyen jó is a forró húsleves, húsban gazdag pulykanyakkal. :D
Fotó: KockacZukor
- 2 marék Gyermelyi csipet levestészta
- 6 db pulykanyak
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 db húsleves kocka
- petrezselyem
Elkészítés:
A pulykanyakakat vagy egészben vagy darabokra vágva lábosba tesszük, és felöntjük vízzel, megsózzuk. Lassú tűzön főzzük. A habot a tetejéről leszedjük. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a zöldségeket, egészben a vöröshagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Hozzáadjuk a leveskockákat is. Főzzük, amíg az ízek összeérnek, a zöldségek is megpuhulnak. Tálalás előtt az egész hagymát kivesszük a levesből. Csipet tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -