Olvastam a minap egy blogbejegyzést, amit nagyon korrekt, felelősségtudó, intelligens cikknek tartottam, de az azt követő kommentek megdöbbentettek. Annyira sok volt a hozzászólás, hogy magam elé kaptam egy tál kekszet, és majszolgattam, majd azt vettem észre, hogy magamban duruzsolva kommentálom a kommenteket. Szerencsére egyedül voltam, senki nem vette észre, de hogy ne folytassam, egy újabb kekszet nyomtam a számba. Talán nem kellett volna befalnom a fél tányért... de hát olyan fincsi volt, és olyan jól esett.
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 50 g zabpehely
- 100 g nádcukor
- 125 g vaj
- 2 db tojás
- 2 marék dió
- 80 g darabolt étcsokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd evőkanálnyi mennyiségeket szilikonlapra teszünk. Mivel a tészta kicsit szétfolyik majd, ezért csak két adagot tegyünk egymás mellé. Lassú tűzön süssük őket aranybarnára. A tepsit vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tehetjük tányérra a ropogós, mégis puha sütiket.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -