Ismét tejködben kellett vidékre autóznom. Már annyiszor jártam így, hogy mindenféle gyomorgörcs nélkül vágtam neki az útnak, bár a lassú menettől és a normálhoz képest is erősebb koncentrációtól elfáradtam. Amikor végre a köd feloszlott, és újra láttam a távolt, ismét szerettem a vezetést, és egy új recept jutott az eszembe. Az utam végén be is gurultam az áruház parkolójába, és megvettem a hozzávalókat. Imádni fogod! Isteni finom sajtlevest hoztam neked!
Fotó: KockacZukor
- 50 g Gyermelyi hosszúmetélt
- 25 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 kicsi cukkini
- 25 g vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- fél-egy liter alaplé
- 100 g krémsajt
- 1 dl habtejszín
- 8-10 db bazsalikomlevél
- 1 tk cukor
- bors
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és pirítsuk meg egy lábosban kevés vajon. Keverjük össze liszttel, majd öntsük rá a fehérbort és az alaplevet. Forraljuk fel a levet. Keverjük hozzá a sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kevés cukrot.
A tésztát főzzük ki.
Közben a cukkinit vágjuk vékony csíkokra krumplihámozó segítségével, és ezeket a hosszú és vékony szálakat pirítsuk meg egy serpenyőben, vajon úgy, hogy még maradjanak ropogósak a zöldségszálak.
A tejszínt verjük fel egy magas falú tálban.
A bazsalikomot vágjuk apróra, egy részét keverjük a leveshez, a másik részét tegyük félre díszítéshez.
Tálalás:
Egy tányérba tegyünk tésztát, arra merjük rá a sajtlevest, és a tegyünk hozzá a cukkiniből. Merjünk a tetejére egy-két kanál tejszínt, majd díszítsük a tetejét bazsalikommal.
Jó étvágyat!
Ha sajt, akkor kréker! Készíts vendégváró sós ropogóst!
- KockacZukor -