Cukkinis, tésztás sajtleves

Ismét tejködben kellett vidékre autóznom. Már annyiszor jártam így, hogy mindenféle gyomorgörcs nélkül vágtam neki az útnak, bár a lassú menettől és a normálhoz képest is erősebb koncentrációtól elfáradtam. Amikor végre a köd feloszlott, és újra láttam a távolt, ismét szerettem a vezetést, és egy új recept jutott az eszembe. Az utam végén be is gurultam az áruház parkolójába, és megvettem a hozzávalókat. Imádni fogod! Isteni finom sajtlevest hoztam neked!   

cukkinis_tesztas_sajtleves_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 50 g Gyermelyi hosszúmetélt
  • 25 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 kicsi cukkini
  • 25 g vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • fél-egy liter alaplé
  • 100 g krémsajt
  • 1 dl habtejszín
  • 8-10 db bazsalikomlevél
  • 1 tk cukor
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és pirítsuk meg egy lábosban kevés vajon. Keverjük össze liszttel, majd öntsük rá a fehérbort és az alaplevet. Forraljuk fel a levet. Keverjük hozzá a sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kevés cukrot.

A tésztát főzzük ki.

Közben a cukkinit vágjuk vékony csíkokra krumplihámozó segítségével, és ezeket a hosszú és vékony szálakat pirítsuk meg egy serpenyőben, vajon úgy, hogy még maradjanak ropogósak a zöldségszálak.

A tejszínt verjük fel egy magas falú tálban.

A bazsalikomot vágjuk apróra, egy részét keverjük a leveshez, a másik részét tegyük félre díszítéshez.

Tálalás:

Egy tányérba tegyünk tésztát, arra merjük rá a sajtlevest, és a tegyünk hozzá a cukkiniből. Merjünk a tetejére egy-két kanál tejszínt, majd díszítsük a tetejét bazsalikommal.

Jó étvágyat!

Ha sajt, akkor kréker! Készíts vendégváró sós ropogóst!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása