Tegnap egy olyan barátnőmmel mentünk kirándulni, akivel mindketten nagyon odafigyelünk az egészséges életre, legyen szó testmozgásról vagy minőségi táplálkozásról. Készítettem a túránkra egy olyan édességet, amit lelkiismeret furdalás nélkül, sőt lelkesen ehettünk egy-egy pihenőnél. Finom, egészséges, laktató. Szeretem.
Fotó: KockacZukor
- 3 db Gyermelyi tyúktojás
- 100 g zabliszt
- 100 g rizsliszt
- 50 g kókuszliszt
- 2 ek útifű maghéj
- 2 dl laktózmentes tejszín
- 140 g kókuszolaj
- 6 g sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 1 üveg magozott meggy és a leve
- 12 ek eritrit
Elkészítés:
A hozzávalókat krémesre keverjük, és hozzáforgatjuk a magozott meggyet, illetve a meggylevet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben, 150 fokon lassan megsütjük. Rövid sülés után megszórhatjuk szeletelt mandulával, és tegyünk vissza tűpróbáig sülni.
Jó étvágyat!
Készítsünk egy fokhagymás krémlevest az édesség mellé.
- KockacZukor -