Én mindig mondom, hogy az élet csalafinta. Soha semmi nem úgy történik, ahogy azt elképzeljük, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne az elképzeléseinkhez és terveinkhez képest még jobb, ahogy végül alakul. Mostanában csak kapkodom a fejem, a legfurább ajtókon kopognak be újabb és újabb ismerősök. Persze van, aki be is csapja hamar az ajtót háttal nekem, miközben a múlt csenget ismét... Az élet izgalmas. Búcsúzzon el, aki nem fontos, és maradjon, akinek kell. :D
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi kagyló tészta
- 2 dl tejföl
- 3 ek majonéz
- fél ek mustár
- 1 ek citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 100 g – konzerv – kukorica
- 5-6 szál újhagyma
- bors
- só
- 4-6 egész csirkecomb
- friss kakukkfű
- friss rozmaring
- 6-8 közepes fej gomba
- 8-10 db koktélparadicsom
- 3 ek kókuszolaj
- fokhagymás fűszersó
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat kenjük át a kókuszolajjal, fűszerezzük fokhagymás fűszersóval és borssal. Egy kókuszolajjal kikent sütőtálba tegyük, majd köré és rá helyezzük el a gombát és koktélparadicsomot. Öntsünk fél pohár vizet a húsok mellé, majd fedjük le alufóliával a sütőtálat, és előmelegített sütőben 15 percen át hagyjuk főni. Ezután vegyük le az alufóliát, és süssük addig, amíg illatos és pirospozsgás lesz a husi és a zöldségek.
A tésztát főzzük ki. A tejfölt, majonézt, mustárt, citromlevet, a citrom reszelt héját, sót és borsot keverjük össze. Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kevés cukrot is. Keverjük hozzá a kukoricát, a karikákra vágott újhagymát és a megfőtt tésztát. Kóstolás alapján fűszerezzünk, ha kell még.
Jó étvágyat!
Desszertnek készíts magvas darapudingot. Isteni finom! :-)
- KockacZukor -