Egyetlen szabadnap a hét közepén. Ha pedig mindössze 24 órányi szabadnap, azt becsüljük meg, akkor az teljen úgy, mintha királylányok és királyfiak lennénk... kényelemben, valódi kényeztető pihenéssel, különleges ízekkel, érzésekkel. Mert megérdemeljük. ;-) Hogy már a reggel is mesésen induljon, készüljön valami extra reggeli: muffin parmezánnal, aszalt paradicsommal, olajbogyóval és rozmaringgal. Imádat!
Fotó: KockacZukor
- 350 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 db Gyermelyi tojás
- 2 dl tej
- 80 g fekete olajbogyó
- fél üveg olajos aszalt paradicsom
- 80 g reszelt parmezán
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 120 g teavaj
- rozmaring
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a sót és parmezánt összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, tojásokat és az olvasztott vajat.
A olívabogyót, az olajos paradicsomot, és a friss rozmaringot egy aprítógépben felaprítjuk, és a muffintésztához keverjük.
A sütőt előmelegítjük, közben pedig a muffinformát kikenjük vajjal.
A kis mélyedéseket háromnegyedig töltjük, majd lassan sütjük tűpróbáig.
Jó étvágyat!
A muffinokhoz kiválóan passzol egy hagymalevest! Próbáld ki!
- KockacZukor -