Gombás tészta kolbász chipsel – lépésekben

Nem működik egy nagyon fontos, mindennap használt elektromos eszközöm. Nap mint nap megbeszélem magammal, hogy át fogom nézni minden apró kis részét, visszadugdosom, megerősítem, kicserélem. És majd megtalálom a hibát. Ehhez képest 48 órája nem merek hozzányúlni, valamiért a csodát várom, hogy azáltal, hogy pihen, majd „meggyógyul”, és ha legközelebb bekapcsolom, működni fog. :D Igen, tudom, kézrátéttel talán még hatékonyabb lennék. ;-) Kicsit gondolkodom még, mi is lehet vele, addig pedig főzök valami finomat.

gombas_teszta_kolbasz_chips-el_kesz-600.jpgFotók: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 200 g Gyermelyi Vita Pasta
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 600 g gomba
  • kolbász ízlés szerint
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 ek étolaj
  • bors
  • 1-2 ek édes őrült pirospaprika
  • 1 kis doboz tejföl

1-600_11.jpg

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

3-600_9.jpg

A kolbászt szeleteljük, és egy serpenyőben megpirítjuk. Kisül a zsírja, és ropogós falatok lesznek belőle. Akinek esztétikailag jobban tetszik, össze is törheti a kolbász chipseket.

2-600_8.jpg

A hagymát és fokhagymát felkockázzuk, olajon, egy magas falú edényben megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és a hagymához forgatjuk. Adunk hozzá egy-két pohár vizet, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával.

4-600_9.jpg

5-600_9.jpg

A lisztből, a tejfölből, két kanálnyi étolajból, vízből keverünk egy habarást, és a gombához öntjük. Addig főzzük tovább a gombát, amíg besűrűsödik.

6-600_7.jpg

A tésztára merjük a gombát, adunk hozzá egy kis tejfölt, és rakunk rá kolbász chipset/ vagy rászórhatjuk a kis darabokra tört kolbász chipset.

gombas_teszta_kolbasz_chips-el_kesz-600_1.jpg

Jó étvágyat!

Készítsünk a főétel mellé desszertet is! Legyen ez egy narancskrémes tészta torta!

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása