Gombás tarhonyaleves kolbásszal

Ha épp nem tavaszodik ki a télben, akkor leginkább az otthoni programok maradnak számomra. Én mindig szerettem a csendes otthoni napokat. Főzőcskézni, összebújni, filmezni, kártyázni, vendégségbe menni, vendégeket fogadni, alkotni, olvasni, olyan sok-sok jó kis programot lehet otthon is találni. Éppen a szépség és a szörnyeteg című mesefilmet nézem, közben fő a leves. Isteni az illata... :)

gombas_tarhonyaleves_kolbasszal_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 3 maroknyi Gyermelyi tarhonya vagy dörzstarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db répa
  • 2 db közepes krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 5-6 nagy fej gomba
  • 1 szál házi kolbász
  • 3 ek étolaj
  • őrölt édes pirospaprika
  • 1,5 liter alaplé
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a tarhonyát, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük alaplével. Lassan megfőzzük a tarhonyát. Közben megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk a répát és burgonyát. A leveshez adjuk főni. A kolbászt felkarikázzunk, és egy különálló serpenyőben kisütjük a zsírját. A zsírt leöntve hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Miután a kolbász és gomba megpirultak, hozzáadjuk a leveshez. A tejfölt egy kis tálban csomómentesen összekeverjük a levesből kimert két evőkanálnyi lével, majd a leveshez csurgatjuk. Pár percet még hagyjuk főni az egészet, utána pedig már tálalhatjuk is. Tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Készítsünk a leves mellé egy csodálatos csokis-meggyes daratortát.

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása