Amikor a hó végre leesik, a lakótelep összes gyereke kiözönlik a szabadba. Az utca másik oldalán lévő dombon szánkóznak, hógolyóznak, hóembert építenek. Én is emlékszem a nagy havazásokra a gyerekkoromból. A Prikk-lejtőn csúsztunk és másztunk, jégcsapokat szopogattunk, és amíg teljesen ki nem hűltünk, haza se mentünk.
A telek fehérek voltak, és napsütésesek.
Fotó: KockacZukor
- 4 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 db Gyermelyi tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes cukkini
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- bors
- só
- étolaj
Elkészítés:
A cukkinit mosás után lereszeljük, majd megsózzuk. Egy kicsit hagyjuk állni a sós cukkinit, majd kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott petrezselymet, az összenyomott és aprított fokhagymát, és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és evőkanálnyi tésztát merünk rá, kisütjük a tócsnikat. Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Főzzünk karfiollevest is a tócsni mellé. :-)
- KockacZukor -