Ahogy kisütött a nap, egyre több zöldséggel és gyümölccsel dolgozom a konyhában. Kevésbé vágyom a nehéz ételeket, sőt mostanában mindig csak egy falat valamire vágyom. Régen készítettem tésztasalátát, és amikor itthon kipakoltam a bevásárlószatyorból a gyönyörű retkeket, amiket vásároltam, máris tudtam, mi készül majd belőle. A fitt ebédem 15 perc alatt elkészült, és imádtam.
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi Vita Pasta zöldséges penne
- 8 db (illetve tetszőleges számú) Gyermelyi tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- retek ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 4 ek majonéz
- fél citrom leve
- ½ ek mustár
- bors
- só
Elkészítés:
A tojásokat főzzük meg, pucoljuk, és félbevágva sózzuk.
A tésztát főzzük ki.
A retkeket mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Egy tálban keverjük össze a tejfölt, majonézt, mustárt, fűszereket és citromot, adjuk hozzá a retkeket, az összenyomott és felaprított fokhagymát, majd a megfőtt tésztával forgassuk össze.
A főtt tojással tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ismered a darapudingot? Ha még nem, itt az ideje kipróbálni, isteni édes desszert. :-)
- KockacZukor -