Milyen sok lehetőség rejlik a tojásban: édes és sós, tömör és laza, főételek és levesek elkészítésénél is használhatjuk. Szinte minden olyan tápanyagot tartalmaz, amely az emberi táplálkozáshoz szükséges – kivéve szénhidrátot és C-vitamint. Egy teljes tojásban kb. 40-féle fehérje van, és 18-féle aminosav. Ha a tojáshoz még egyéb egészséges hozzávalókat adunk, akkor garantáltan gondoskodtunk az aznapi minőségi táplálkozásról.
Fotó: KockacZukor
- 4 db Gyermelyi tojás
- 1 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 250 g túró
- 200 g reszelt füstölt sajt
- 400 g spenótlevél
- 1 ek fűszerkeverék (mexikói, mediterrán)
- vaj
Elkészítés:
A spenótleveleket leforrázzuk, és felvagdossuk. Ehhez hozzákeverjük a túrót, a reszelt sajtot, a tojásokat és a fűszereket. Mindent összekeverünk. Kis tűzálló formákat kivajazunk, és megszórjuk liszttel, majd a formákat 3/4-ig megtöltjük a keverékkel. Kb. 20-30 percen át sütjük őket előmelegített sütőben, 175 fokon, légkeverésen. Amikor a felfújt megemelkedett, és elkezd pirulni a teteje, elkészült, tálalható.
Ha szereted a túrós édességet, akkor készítsd el a kedvenc túrós, almás desszertünket!
Jó étvágyat!
- KockacZukor -