Annyira hiányzik a bringázás, hogy azt hiszem, a hétvégén leviszem a negyedikről, és felfedezem a Duna-part itteni részét. Van a lakás mellett egy kis erdős, patakos rész, azon is végigtekerek majd. :D Sajnos arra még nem jöttem rá, hogyan pakolom be a mini autómba a cangát. Félek, nem is lehet, még akkor sem, ha mindent leszerelek róla. Csomagtartóra lesz szükségem, ha szállítani akarom a kerékpárt. Megvan a következő projekt... az autós bicikliszálló csomagtartók tanulmányozása. A bringázás utánra szánt finomságot már előre leteszteltem, most megosztom veletek, próbáljátok ki ti is, remek visszatöltés a lemerült szervezetnek. :)
Fotó: KockacZukor
- 3 db Gyermelyi tojás
- 2 bögre gluténmentes zabliszt
- 1-1,5 bögre laktózmentes tej
- 3 ek kókuszzsír
- 2 ek lenmag
- 2 ek egész mák
- 400 g laktózmentes túró
- fél üveg szárított olajos paradicsom
- fél csokor friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- fél ek oregánó
- 2-3 ek lenmagolaj
- só
Elkészítés:
A zablisztet, tojásokat, tejet, lenmagot, mákot, csipet sót, és két evőkanál kókuszolajat összekeverünk. Ha nem elég folyékony, akkor egy kis vizet vagy több tejet adunk hozzá. Egy palacsintasütőt kikenünk kókuszolajjal, és kisütjük a palacsintákat. Közben a túrót, a felaprított paradicsomot, bazsalikomot, fokhagymát, az oregánót, és lenmagolajat összekeverjük. Sózzuk. Az elkészült palacsintákat megtöltjük a túróval, és már ehetjük is.
Jó étvágyat!
Készítsünk a palacsinta mellé egy lecsókrémlevest is!
- KockacZukor -