Az alig várt tavasz szinte már nyár. Az ablakaim egész nap nyitva, a finom szellő a lakás minden helyiségét bejárja. Most főzőcskézés közben sincs kedvem zenét hallgatni, a madarakat és kutyaugatást jobban élvezem. Az élet és amit ad, soha nem elég, de ezekben a pillanatokban nem hiányzik semmi, minden pont úgy tökéletes ahogy éppen van...
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta szarvacska
- Serrano sonka (ízlés szerint)
- 200 g cukorborsó
- 1 csokor mentalevél
- 2 kk kapribogyó
- fél citrom leve
- 1-2 dl olívaolaj
- 150 g reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, a cukorborsót megfőzzük. Konyhai robotgépben pépesítjük a cukorborsót, mentát, kapribogyót, parmezánt, fokhagymát, olívaolajat, citromlevet, fűszereket. A tésztát és a zöld pesztót összekeverjük. A Serrano sonkát vékonyka csíkokra vágjuk, és összeforgatjuk a „zöld” tésztával.
Jó étvágyat!
„Zöld” tésztát spenóttal is készíthetünk, mondjuk grillezett sajttal.
- KockacZukor -