Tegnap lementünk kora délután a Dunához egy sétára. Annyira meleg volt, hogy már pár lépés után a vizet érinteni és árnyékra vágytunk. Igazi nyár fílingben ittuk a limonádét, tollasoztunk, vagy az eget bámultuk... élveztük a madárcsicsergést. Vittem magammal desszertet, amit lelkiismeret furdalás nélkül majszolhattunk hason fekve a plédünkön. Szép nap volt! :-)
Fotók: KockacZukor
- 3 db Gyermelyi tojás
- 250 g túró
- 1 nagy alma
- 2 ek méz
- 1 ek vaj
- 1 ek zabliszt
Elkészítés:
Az almát pucoljuk meg, és turmixoljuk le.
Adjuk hozzá a tojásokat, a túrót és mézet.
Keverjük össze őket.
Egy tűzálló tálat vajjal kenjünk ki, szórjuk meg liszttel, és töltsük meg a túrós masszával.
Süssük előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percen át.
Annyira egyszerű... mégis olyan finom. :-)
Jó étvágyat!
Készítsünk az édesség mellé sós ropogós krékert is!
- KockacZukor -