Van az az állapot, amikor úgy érezzük, hogy a munkában is kiégtünk, a sport sem dob fel, és az alkotási láz is alábbhagyott. Én nagyon elveszettnek éreztem ebben az állapotban magam, és kétségbeesve kerestem a megoldást erre a lelki és szellemi fáradtságra. Majd egyszer csak – a virágaim locsolása közben – rájöttem, hogy el kéne engedjem picit az aggódást, és hagynom kéne, hogy a csendben találjon meg engem újra a lelkesedés, kreativitás és öröm. :-) Szerencsére a konyhában mindig beindul a fantáziám. :-)
Fotó: KockacZukor
- 170 g Gyermelyi Vita Pasta zöldséges orsó
- 4 Gyermelyi tojás
- 2 ek olaj
- bors
- só
- 1 kg csirkemell
- 4 dl tejföl
- 4 ek tetszőleges húsfűszer
- 3 közepes alma
- 200 g reszelt sajt
- 1 ek vaj
- 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk liszttel. Ráhelyezünk egy réteget a vékony csirkemellszeletekből, amit megszórunk húsfűszerrel, majd megkenünk 2 dl tejföllel. Erre a meghámozott és szeletelt almából teszünk egy réteget. Megszórjuk sajttal, és ezt a rétegzést megismételjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Sülés után, ha kicsit hűl, akkor már szépen szeletelhető.
A tésztát kifőzzük, majd egy serpenyőben adunk hozzá olajat, és ráütjük a tojásokat. Borsozzuk, sózzuk, és a tésztát a tojással összeforgatva sütjük.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Készítsünk cheddar sajtos zabropogóst is, hogy legyen mit nap közben falatozgatni. :-)
- KockacZukor -