Hálás vagyok a szüleimnek és nagyszüleimnek, mert meghatározott, és több lettem az általuk átadott értékektől, mintáktól, és a sokoldalú, mindenre nyitott konyhaművészetüktől, amiről akkor még nem is tudták, hogy művészet. :) Erre a szintre már a mi generációnk emelte a tudást, amit átadtak. :D Ez az articsókás, parmezános tészta is művészi értéket képvisel nálam, készítsd el velem. :)
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 üveg articsóka
- reszelt parmezán ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 1-2 ek ecet
- fél ek cukor
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A vöröshagymát és fokhagymát egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk pirulni a darabolt articsókát is. Ha a tészta megfőtt, és leszűrtük, akkor a serpenyőbe öntjük, és összeforgatjuk az articsókával, ecettel és cukorral. Sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a parmezánt is.
Jó étvágyat!
Készítsünk vajbablevest is az articsókás tésztánk mellé.
- KockacZukor -