Nem tudok otthonról reggeli nélkül elindulni. Muszáj ennem valamit... sőt, nem egyszerűen csak valamit. Korábban kelek azért, hogy valamirevaló reggelit készítsek a még alvóknak, vagy éppen csak magamnak. Majd leülök az elkészült finomság és a kávém mellé, és kényelmesen fogyasztom el. Lehet, hogy késésben vagyok, de ez engem nem érdekel. Reggeliznem mindig békésen és nyugalomban kell.. . utána is ráérek rohanni. :D
Fotók: KockacZukor
- 6 db Gyermelyi tojás
- 3 nagy fej gomba
- 130 g cukorborsó
- 6 ek majonéz
- 1 ek kókuszolaj/ étolaj/ vaj
- 10 levél friss menta
- fél citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- só
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk, és apróra vágjuk.
Két gerezd fokhagymát apróra vágunk, és a felaprított gombával egy serpenyőben, kókuszolajon megpirítunk.
Három tojással egy konyhai robotgépben aprítjuk, és majonézzel keverjük, sózzuk.
A cukorborsót megfőzzük, majd három tojással, a mentával, két gerezd fokhagymával és olívaolajjal a robotgépben aprítjuk, pürésítjük. Keverünk hozzá majonézt, egy fél citrom levét, és sózzuk is.
A gombás tojáskrémet és a zöld tojáskrémet pirítóson, sajtra kenve, péksüteménnyel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Készítsünk együtt gombás tésztát is kolbász chipsel, lépésekben.
- KockacZukor -