A régi baráti körünk egy tagja az utóbbi években kimaradozott a találkozóinkról. Ugyan az okát nem tudtam, és nem firtattam, de hiányoltam őt. Pár napja, mint derült égből villámcsapás, újra előkerült, és megbeszéltünk egy találkozót a többi baráttal együtt, nálam! Kicsit kétségbeestem, mert időm nem volt vásárolni, és komoly vacsorával készülni, de a régi-új csapat ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt is lelkesen fogyasztotta. :)
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó tészta
- 200 g csicseriborsó (konzerv)
- 2 dl paradicsompüré
- 3 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- füstölt chili
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- petrezselyem
- bors
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Az összetört fokhagymát olívaolajon elkezdjük pirítani. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a csicseriborsót. Fűszerezzük, hozzáadjuk a leveskockát és a petrezselyem egy részét. A mártás nagyobbik részét egy külön tálba merjük, pürésítjük, majd a mártás másik részével összekeverjük és a tésztával összeforgatjuk.
Megszórjuk a reszelt sajttal, és a maradék petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Nézd meg recept videónkat amiben egy isteni kolbászos, csirkés, krémes egytálételt készítettünk!
- KockacZukor -