Neked is azt mondták a szüleid gyerek korodban, hogy majd ha répát eszel fütyülni is megtanulsz? Felnőtt fejjel ez az üzenet nagyon bugyutának hat, ugyanakkor aranyos is. Mindenesetre azt elérték a szüleim, hogy a levesben főtt répát megegyem. Mára a répa fogyasztásom oka nyilván nem az, hogy a fütyülési technikámat csiszoljam, ugyanakkor tudom, hogy a benne lévő vitaminok jót tesznek a bőrömnek és hajamnak, segítik a belső szervek tisztán tartását, csökkentik a keringési betegségek kockázatát. Nem utolsó sorban pedig finom, édeskés íze emeli az ételek élvezeti értékét.
Fotó: KockacZukor
- 130 g Gyermelyi VitaPasta masni tészta
- 500 g darált pulyka
- 4-5 répa
- 2 db fehérrépa
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5-6 ek kókuszzsír
- 4 ek ecet
- húsfűszer
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A hagymát, fokhagymát és répát, fehérrépát tisztítás után egy konyhai robotgépben felaprítjuk, és egy serpenyőben, kókuszolajon, a darált pulykával keverve megfőzzük és pirítjuk. Hozzáadjuk a tetszőlegesen választott hús fűszert (én gyros fűszerrel kevertem össze), ha kell sózzuk. Főzés közben hozzákeverjük az ecetet is, ami el is hagyható.
Jó étvágyat!
Készítsd el a spenótos karalábéleves receptünket is!
- KockacZukor -