Bazsalikomos pulykamell

Bontottam egy üveg vörösbort, de nem tetszett az íze. Ez mégse vette el a kedvem a főzéstől, főleg mert tudtam, hogy a vendégem, akit várok, hoz majd valami különleges nedűt. A bacon és fokhagyma illata átölelte a konyhát, az ízek összeértek, majd különleges társaságban egy különlegesen mély vörösbor mellett elcsendesedett a napunk...

181109-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta penne
  • 400 g pulykamell
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek kockázott bacon
  • 150 g reszelt sajt
  • 5-6 db szárított olajos paradicsom
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük.

Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és a bacont megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított és összetört fokhagymát és az aprított paradicsomot.

A pulykát vagy csíkozzuk vagy kockákra vágjuk, ízlés szerint kicsire vagy nagyobb darabokra. A baconos keverékhez adjuk, és készre sütjük. Közben borsozzuk, és sózzuk. Hozzáadjuk a vékonyra vágott bazsalikomot is.

A bazsalikomos pulykát forgassuk össze a tésztával.

Sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készíts reggelire lazacos, cukkinis frittatat! :-)

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása