Sajtos, baconos tészta muffin

Egy kvízt kezdtek el játszani velem a tőlem távol élő rokonaim az interneten, amit először viccesnek tartottam, de aztán rájöttem, hogy még tanulhatok is belőle. Természetesen a kedvenc kérdéseim a gasztronómia világára, a táplálkozásra, a különböző nemzetek ételeire vonatkozó kérdések, amikkel kapcsolatban azért szintén van még mit tanulnom. De lelkesen bővítem az elméleti ismereteimet... ahogy a gyakorlati tudásom is a konyhában.

190205-2.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi copfocska
  • 1 db Gyermelyi tojás
  • 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
  • 300 g sajtkrém
  • 150 g reszelt füstölt sajt
  • 50 g kockázott bacon
  • 2 ek teavaj
  • 1,5 dl tej
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A bacont egy serpenyőben olajon üvegesre sütjük. A bacont kivesszük a serpenyőből, és felolvasztjuk benne a vajat, amire rászórjuk a lisztet, elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és csomómentes masszát keverünk belőle. Ha a besamel elkészült, akkor hozzákeverjük a sajtkrémet és a reszelt sajtot is, majd ha már minden összeért, akkor hozzákeverjük ismét a bacont. Az illatos keverékhez adjuk a tésztát, ha kell egy kevés tésztalével, majd hozzáütjük a tojást, és összekeverjük.

Egy kiolajozott muffin formába adagoljuk a krémes tésztát, majd készre sütjük.

Zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Készíts gombás tarhonyalevest kolbásszal. Imádni fogjátok.

- KockacZukor -