Észrevetted magadon mostanában, hogy a tavasz miatt jobban kívánod a zöldségeket? Egyszerűen jó és feltöltő erejű, ha a nehéz köreteket könnyed párolt zöldségre cseréljük, szívesebben fogyasztunk ilyenkor friss zöldfűszereket, salátákat is. Kutatások a karotinok immunerősítő hatását igazolták, ezért tavaszi újraéledéshez válaszd ezt a répának köszönhetően béta karotinban, a szezámmag jóvoltából pedig extra ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag répasalátát.
Hozzávalók:
- 1 csokor sárgarépa
- 2 evőkanál méz
- 10 dkg szezámmag
- kókuszvaj
A szezámmagot üres serpenyőben pirítsd meg, majd tedd félre. Kókuszvajon megpirítod a karikákra vagy vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd rászórod a pirított szezámmagot, végül az egészet egy evőkanál mézzel megcsorgatod, hogy a méz szervezetre jótékony hatásait is élvezhesd ebben a pompás salátában. A látványt tovább fokozhatod, ha az új répát egészben hagyod. Akár kevés őrölt gyömbért is szórhatsz rá. :)
Forrás: www.livingsmartgirl.com