Dinnye szorbet, szeletben

Dinnyeee! Számomra a dinnye maga a nyár. És mivel már egy hónapja volt szerencsém megenni az idei elsőt (ami édes és lédús is volt), gyakorlatilag május eleje óta nyaralok gondolatban. :) Behűtve frissít, isteni szomjoltó. De lehet még ennél is ellenállhatatlanabb, ha elkészítjük az alábbi Sorbet az igazán kánikulai órákra.

watermelon-lime-sorbet-slices-v_1.jpg

Nekem szeletelve jobban teszik, olyan igazi békebeli, gyermekkort idéző, ahogy a gyerekek szürcsögnek a nagy cikkelyekkel a kezükben, de láttam már pálcikás változatát is, ahol kis ék alakú szeletkékre vágják fel, persze héjával együtt. Hozzávalók:

  • Lehetőleg minél édesebb, lédúsabb görögdinnye
  • Kis citromlé (opcionális, ha túl édes a dinnye)
  • Menta (opcionális, aki szereti)

Az elkészítéshez mindössze kettévágjuk a dinnyét, kikanalazzuk a dinnye húsát. A két fél dinnyehéjat félretesszük. A dinnyehúst megfagyasztjuk, majd sorbet állagúra mixeljük. Megkóstoljuk, elég édes-e, ha nem, kevés édesítővel lehet támadni. A pépet belekanalazzuk a fél dinnyehéjba, hogy teljesen tele töltse, majd visszatesszük a fagyasztóba. Ha alaposan megfagyott, éles késsel erős férfikezek próbálkozzanak a felvágással, és már nyammoghatjuk is az árnyékos kertben. :)

watermelon-lime-sorbet-slices-3_1.jpg

watermelon-lime-sorbet-slices-4_1.jpg

Forrás: Foodformyfamily

süti beállítások módosítása