Emlékszem, hogy amikor kicsi lány voltam, Apukám a cukrászdában mindig gesztenyepürét vásárolt nekünk. Ez egy édes gesztenye desszert volt hatalmas adag tejszínnel. Erre emlékezve készítettem most nektek egy finom tésztaételt gesztenye, szezámmag és vörös áfonya hozzáadásával.
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi VitaPasta szarvacska
- 100 g főtt szelíd gesztenye
- 1 dl (laktózmentes) tejszín
- 2 ek kókuszolaj
- 4 ek agavé szirup
- 3-4 ek szezámmag
- 3 ek vörös áfonya
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A gesztenyét, a tejszínt,a kókuszolajat, és az agavé szirupot egy konyhai robotgépben pépesítjük. A tésztával összekeverjük. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, és megszórjuk vele a tésztát. Ugyanezt tesszük a vörös áfonyával is.
Ha nem elég édes, utólag még adjunk hozzá az agavé szirupból.
Jó étvágyat!
Készíts velünk gorgonzolás, cukorborsós gyors vacsit is!
- KockacZukor -