Pár napja itthon töltöm a napjaimat, várva a kisbabám érkezését. Fontos odafigyelnem arra, hogy mit eszem, arra, hogy rendszeresen egyek, hogy a hasznos tápanyagokat bevigyem a szervezetembe, és a fiam már most megkapja, amit a picur teste igényel. Természetesen a magyaros, ízes ételekről sem kell lemondanom, és úgy tapasztalom, a pocaklakónak is tetszenek az ételek, amiket készítek a családnak.
Fotó: KockacZukor
- 160 g Gyermelyi VitaPasta penne
- 6 db Gyermelyi tyúktojás
- 2 db erőleves kocka
- 1 ek őrölt piros paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 80 g előfőzött zöldbab
- 8-10 karika kolbász
- 2 dl víz
- tejföl
Elkészítés:
A tésztát kifőztem. A tojásokat. és a zöldbabot is ezzel egy időben. A hagymát kockáztam, a kolbász szeleteket félbe vágtam, majd így együtt olívaolajon, egy magas falú serpenyőben megpirítottam. A tojások héját leszedtem, nagyobb darabokra vágtam. A hagymás, kolbászos keverékhez adtam. Felöntöttem egy deci vízzel, beletettem a két leveskockát, az őrölt paprikát, és a zöldbabot. Mivel a víz nem volt elég, ezért újabb adagot adtam hozzá.
A tésztát közben leszűrtem, és tálalásnál a tányérban a tetejére adagoltam az ízletes zöldbabos, kolbászos, tojáspörköltet majd mertem rá egy nagy kanál tejfölt is.
Mindenki imádta. :-)
Jó étvágyat!
Számomra a kacsamáj a námber van.. Készíts el velem lilahagyma lekvárral!
-KockacZukor-